Idees de combat Dietari inconvenient

Josep-Maria Terricabras Nogueras

traductor: Josep-Maria Terricabras Nogueras

 

«El 15 d’octubre del 2004 vaig obrir, en el meu portal a internet, un espai d’anotacions personals (weblog) amb la intenció de comentar diàriament diversos aspectes de l’actualitat política, cultural, esportiva o social.

»De les moltes notes acumulades, n’he triat només un centenar. Són reflexions que van més enllà dels fets i situacions quotidians. L’aniversari del 23-F, les decepcions de Fresno o de l’Estatut, la invasió de l’Irak, Guantánamo o el procés de pau al País Basc, els problemes de la llengua catalana, la llei anti-tabac i la funció de les presons, la independència de Montenegro, el trist paper dels bisbes espanyols o el tres per cent són algunes de les qüestions a les quals durant dos anys i mig he dedicat una estona diària de reflexió.

»Amb aquest volum, doncs, m’he decidit a passar les meves notes de l’espai difús i il·limitat d’internet a l’espai ben definit del llibre, que més aviat convida a la lectura reposada. Perquè, tot el que internet té de veloç i d’immediat, ho té també de caduc i de volàtil. Per això m’ha semblat bo que la galàxia d’internet i la de Guttenberg no es perdin del tot de vista sinó que s’ajudin mútuament en la missió de fer-nos més lúcids, més crítics, més cívics.»

(De la Introducció de Josep-Maria Terricabras)

 
 

Edicions A Petició, SL © 2008 - CIF B17741240 - Parc Científic i Tecnològic de la UdG
Edifici Giroemprèn - Despatx A1.18 - C/ Pic de Peguera, 11 - 17003 Girona
inscrita al Registre Mercantil de Girona, al Volum 1919, Foli 108, Secció 8, full núm. GI-31787, inscripció 1a